Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Desert Eagle



Desert Eagle

Το Desert Eagle είναι ένα μεγάλο, ισχυρό, ημι-αυτόματο πιστόλι, ικανό να πυροδοτήσει την σφαίρα .50 Action Express (AE). Το όπλο αυτό επινοήθηκε από τον Bernard C. White της εταιρείας Magnum Research και τελικά σχεδιάστηκε το αρχικό μοντέλο τον Ιανουάριο του 1983. Ωστόσο, τον Δεκέμβρη του 1985 η Israel Military Industries παρουσίασε ένα καινούργιο μοντέλο. Πρόκειται για μια βελτιωμένη έκδοση του αρχικού, του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε το ίδιο κιόλας έτος.

Το Desert Eagle, σε αντίθεση με πολλά άλλα ημι-αυτόματα όπλα, διαθέτει έναν ειδικό μηχανισμό πυροδότησης της σφαίρας και αφαίρεσης του κάλυκα. Έτσι, το όπλο καθίσταται ανθεκτικότερο και επεκτείνεται η διάρκεια ‘ζωής’ του. Συνήθως έχει αποσπώμενο γεμιστήρα χωρητικότητας 7 σφαιρών, ενώ με ορισμένες τροποποιήσεις στον κάλυκα μπορεί να χρησιμοποιήσει και άλλα είδη και μεγέθη σφαιρών (.44 Magnum, .357 Magnum, .440 Cor-bon και άλλα). Ένα αρνητικό χαρακτηριστικό αυτού του πιστολιού είναι το γεγονός ότι ο ήχος που παράγει απαιτεί την χρήση ειδικών προστατευτικών καλυμμάτων, ειδικά όταν το όπλο χρησιμοποιείται σε κλειστούς χώρους.
Υπάρχουν αρκετές εκδόσεις αυτού του όπλου, τρεις από τις οποιές είναι οι: Mark I, Mark VII και Mark XIX. Το Mark I είναι το αρχικό μοντέλο και η παραγωγή του έχει σταματήσει. Χρησιμοποιεί δύο είδη σφαιρών:  .357 Magnum και .44 Magnum. To Mark VII χρησιμοποιεί τις ίδιες σφαίρες με το αρχικό, αλλά ο σχεδιασμός του επιτρέπει και την χρήση της σφαίρας .41 Magnum, ενώ αργότερα κυκλοφόρησαν μοντέλα που χρησιμοποιούσαν την σφαίρα .50 AE. Το Mark XIX είναι το πιο καινούργιο μοντέλο και ο σχεδισμός του βασίστηκε στο Mark VII. Το μοντέλο αυτό επιτρέπει την χρήση των σφαιρών .357 Magnum, .44 Magnum και .440 Cor-bon.
Χωρίς αμφιβολία, το Desert Eagle είναι ένα ισχυρό και επικίνδυνο όπλο. Αποτελεί ένα πολύτιμο κομμάτι για κάθε συλλέκτη όπλων.






ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ:357 MAG-41 MAG-44 MAG-440 COR BON-50 AE
ΒΑΡΟΣ:1,7 ΚΙΛΑ
ΜΗΚΟΣ:10,6"-14,75"
KANNH:6"-10"
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ:7-8-9 ΦΥΣΙΓΓΙΑ
ΣΚΑΝΔΑΛΗ:ΜΟΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου