Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Colt Anaconda .44 Magnum

Colt Anaconda .44 Magnum


Η εταιρεία Colt, γνωστή για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας περίστροφα που είχαν πάρει τις ονομασίες τους από φίδια, δημιούργησε ένα ακόμη περίστροφο, το Anaconda για να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες που επίσης κατασκεύαζαν περίστροφα σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούν την σφαίρα .44 Magnum. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα πιστόλια που είχε να αντιμετωπίσει το Anaconda κυκλοφορούσαν στην αγορά για περισσότερα από 30 χρόνια, δείχνει την αργοπορημένη του ένταξη (1990) στην αγορά.
Πρόκειται για μια ανανεωμένη έκδοση του Python*, το οποίο κυκλοφόρησε το 1955. Το Anaconda, σε αντίθεση με πολλά πιστόλια που κυκλοφόρησαν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, δεν κατασκευάστηκε από χάλυβα, αλλά μόνο από ανοξείδωτο ατσάλι. Όταν κυκλοφόρησε, παρατηρήθηκε σύντομα η φτωχή του ακρίβεια, αλλά αλλαγές που έγιναν στην κάννη μέσα στο ίδιο έτος το κατέστησαν όπλο που φημίζεται ακόμη και σήμερα για την εντυπωσιακή του ακρίβεια.
Ενώ είχε σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηεί την σφαίρα 44. Magnum, το 1993 κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του, το Kodiak, το οποίο ήταν κατάλληλο για την σφαίρα .45 Colt. Παρά τις ομοιότητες του με το Anaconda, το Kodiak ήταν εξ’ολοκλήρου φτιαγμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Συνολικά, κυκλοφόρησαν μόνο 2000 Kodiak. Επιπλέον, υπήρχαν τρία διαφορετικά Anaconda με διαφορετικούς κυλίνδρους που διέθεταν 4,6 ή 8 σφαίρες ο καθένας. Έχουν, επίσης, κυκλοφορήσει αρκετά Anaconda που είχαν ενσωματωμένη δίοπτρα ή ειδικούς κυλίνδρους που περιόριζαν την ανάκρουση του όπλου.
Η μαζική παραγωγή του Anaconda συνεχίστηκε μέχρι το 1999, ωστόσο, μια περιορισμένη παραγωγή του όπλου συνεχίστηκε μέχρι το 2003. Χωρίς αμφιβολία, το Colt Anaconda, παρά το μεγάλο βάρος του, είναι ένα αξιόπιστο όπλο, υψηλής ποιότητας, κατάλληλο για σκοποβολή.

ΤΑΙΡΙΑ: Colt's Manufacturing Company, LLC
PO Box 1868
Hartford CT 06144-1868

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΗΠΑ
ΜΟΝΤΕΛΟ: Anaconda Hunter
ΤΥΠΟΣ: 
ΠερίστροφοΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ: .44 Remington Magnum
ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ:
 6ΜΗΚΟΣ: 13.7 in/34,8 cm
ΜΗΚΟΣ ΚΑΝΗΣ: 8 in/20,32 cm
ΒΑΡΟΣ: 
1,7 kl


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου