Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Heckler & Koch UMP


                                  


Heckler & Koch UMP

Το UMP (Universale Maschinenpistole ή Universal Pistol Machine) είναι ένα οπλοπολυβόλο της γερμανικής εταιρείας Heckler & Koch. Ο σχεδιασμός αυτού του όπλου έγινε την δεκαετία του ’90 προκειμένου να αντικατασταθεί το MP5*, διότι είναι ένα ελαφρύτερο και φτηνότερο όπλο, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά ικανό. Η παραγωγή του UMP ξεκίνησε το 1999 και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, μαζί με το MP5 να χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό.
Πρόκειται για ένα πλήρως αυτόματο όπλο που, αρχικά, είχε σχεδιαστεί για ιδιαίτερα μεγάλες σφαίρες (.45 ACP και .40 S&W), οι οποίες βρίσκονται σε αποσπώμενο γεμιστήρα χωρητικότητας 30 σφαιρών. Ωστόσο, παρά την ισχύ του, το UMP έχει την ικανότητα πυροδότησης μόλις 650 σφαιρών ανά λεπτό, καθιστώντας το ένα από τα πιο αργά στην χρήση οπλοπολυβόλα εκείνης της περιόδου. Το μεγαλύτερο μέρος του όπλου είναι κατασκευασμένο από πολυμερές. Έτσι, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην διάβρωση, ενώ έχει εξαιρετικά χαμηλό βάρος (2.3kg).
UMP
Υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις του UMP: Το UMP45, το οποίο είναι σχεδιασμένο για την σφαίρα .45 ACP, το UMP40 που χρησιμοποιεί την σφαίρα .40 S&W και, τέλος, το UMP9, το οποίο πυροδοτεί την σφαία 9x19mm Parabellum. Σε γενικές γραμμές, τα τρία αυτά όπλα είναι ίδια, τόσο στην εμφάνιση, όσο και στον τρόπο λειτουργίας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ανταλλαγής εξαρτημάτων μεταξύ τους. Μία, όμως, διαφορά τους είναι ότι το UMP9 δέχεται καμπυλωτό γεμιστήρα, ενώ τα άλλα δύο ευθύγραμμο. Υπάρχει, ωστόσο, και μια άλλη έκδοση του UMP, το USC. Πρόκειται για μια ημι-αυτόματη έκδοση του αρχικού, με μεγαλύτερη κάννη και γεμιστήρα χωρητικότητας 10 σφαιρών. Το USC είναι διαθέσιμο σε πολίτες, ενώ χρησιμοποιείται και σε αθλητικές εκδηλώσεις.
Το UMP είναι ένα αξιόπιστο όπλο που χρησιμοποιείται από τις στρατιωτικές δυνάμεις αρκετών χωρών. Παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε στα τέλη του 20ου αιώνα, κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές.σχεδιάστηκε ως αντικατάσταση για Heckler & Koch MP5. Είχε ως σκοπό να είναι λιγότερο ακριβό και ελαφρύτερο από το μεγαλύτερο ξάδελφό του. Ενώ είναι κατά ένα μεγάλο μέρος επιτυχές στον τομέα, πρέπει να αντικαταστήσει ακόμα MP5 για διάφορους λόγους. Το UMP είναι σε θάλαμο για μια μεγαλύτερη κασέτα από MP5 προκειμένου να παρασχεθούν περισσότεροι που σταματούν τη δύναμη ενάντια στους θωρακισμένους στόχους καθώς επίσης και να αυξηθεί η αποτελεσματική σειρά πέρα από MP5. Η μεγαλύτερη κασέτα οδηγεί σε περισσότερη οπισθοχώρηση το που καθιστά έτσι δυσκολότερο να ελέγξει πότε την πυρκαγιά στον πλήρη αυτόματο τρόπο. Για να αντιμετωπίσει αυτήν την επίδραση, το κυκλικό ποσοστό πυρκαγιάς μειώθηκε σε περίπου 200 κύκλους ανά λεπτό κάνοντας το ένα από τα πιό αργά submachineguns στην αγορά. Ένα τέτοιο αργό ποσοστό πυρκαγιάς καθιστά τις τοποθετήσεις έκρηξη-πυρκαγιάς μη πρακτικές, ακόμα πολλοί χρήστες αναφέρουν την πρακτικότητα της 3-πυροβολισμός ρύθμισης ως επιθυμητό χαρακτηριστικό γνώρισμα σε ένα submachine πυροβόλο όπλο. Παρά αυτά τα shortcommings, το UMP θεωρείται ένα από τα πιό αξιόπιστα και χρήσιμα submachine πυροβόλα όπλα. Είναι ένα από τα λίγα submachine πυροβόλα όπλα που μπορούν consistantly να παρέχουν την παύση της δύναμης ενάντια στους θωρακισμένους στόχους, και έχει μια σημαντικά πιό μακροχρόνια σειρά από τα υποβρύχια 9mm. Επιπλέον, UMP9 είναι σχεδόν αναπτήρας 1 λίβρας (0,45 κλ) από τα 9 χιλ. MP5. Κατασκευάζεται συνήθως των πολυμερών σωμάτων για να μειώσει το βάρος και να μειώσει τη διάβρωση. Από την άποψη των τακτικών εξαρτημάτων, έχει μια μπροστινή τοποθετημένη ράγα για να συνδέσει τους φακούς, θέες λέιζερ, και τα μπροστινά πιασίματα καθώς επίσης και μια κορυφαία ράγα για πιό σύνθετο αναφέρουν. Όταν τοποθετείται με μπροστινό handgrip, το UMP ελέγχεται εύκολα επιτρέποντας στο χρήστη για να ακολουθήσει το στόχο ενώ πυροβολισμός (αυτό είναι επιθυμητό κατά τη χρησιμοποίηση ενός όπλου με ένα αργό κυκλικό ποσοστό πυρκαγιάς), ή ανακτήστε γρήγορα από έναν λειμμένο πυροβολισμό. Το UMP δεν αντικατέστησε MP5 όπως προορίστηκε. Μάλλον, το συμπληρώνει τέλεια, παρουσίαση απόδοσης όπου MP5 παρουσιάζει ανεπάρκειες. Σε μια τακτική ομάδα όπως το δ-απόσπασμα LAPD, δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρξει η πλειοψηφία των ανώτερων υπαλλήλων που φέρνουν MP5'S και ενός ή δύο φέρνοντας ένα UMP. Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του UMP: UMP9, πυρκαγιά 9x19 Parabellum κασέτα το UMP40, πυρκαγιά της κασέτας 40 caliber και το UMP45, πυρκαγιά της κασέτας 45 caliber.

UMP
Τεχνική περίληψη
UMP .40 Caliber
Caliber:9x19 Parabellum, 40 caliber, 45 caliber
Δράση:Blowback
Μάζα:
  • 2,1 κλ (4 λίβρες 10 oz) - 9 χιλ. & 40 caliber
  • 2,24 κλ (4 λίβρες 15 oz) - 45 caliber
Μήκος:
  • 450 χιλ. (17,72 μέσα) - απόθεμα κλειστό
  • 690 χιλ. (27,17 μέσα) - απόθεμα ανοικτό
Μήκος Κανης:200 χιλ. (7,87 μέσα)
Ποσοστό πυρκαγιάς:600 κύκλοι/λ.
Γεμιστήρας:
  • 30 στρογγυλά - 9 χιλ. & 40 caliber
  • 25 στρογγυλά - 45 caliber



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου