Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Claymore M18

Claymore M18

M18 κατά προσωπικού όπλο Claymore είναι ένα όπλο που χρησιμοποιείται συχνά από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ονομασμένος μετά από μεγάλο σκωτσέζικο ξίφος. Το Claymore σχεδιάζεται στις σφαίρες χάλυβα πυρκαγιάς (σράπνελ) έξω σε περίπου 100 μετρητές πέρα από ένα τόξο 60° μπροστά από τη συσκευή, όποιος στέκεται ακριβώς από το έδαφος. Έχει ως σκοπό πρώτιστα να χρησιμοποιηθεί μέσα ενέδρες και ως συσκευή αντι-διήθησης ενάντια στον εχθρό πεζικό, εντούτοις είναι επίσης κάποιας χρησιμότητας ενάντια soft-skinned οχήματα

Λειτουργία και επίδραση

Το Claymore βάζεται φωτιά κανονικά στην εντολή έναν κρατημένο χέρι ηλεκτρικό ιδρυτή που παρέχεται χρησιμοποιώντας το όπλο. Εντούτοις, λόγω του απλού σχεδίου του, θα μπορούσε επίσης να βαλθεί φωτιά με ποικίλους άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου ηλεκτρικού εκπυρσοκροτήραςσκοινί πυροδότησης, ή ακόμα και μετατρεμμένος στο α νάρκη ξηράς ή παγίδα γκαφατζών με την προσθήκη ενός καλωδίου διακοπτών και ταξιδιού παγίδων γκαφατζών. (Αυτή η τελευταία διαδικασία είναι παράνομος σε πολλές χώρες.)
Όταν πυροδοτείται, το M18A1 Claymore παραδίδει τα σφαιρικά τεμάχια χάλυβα πέρα από ένα με φόρμα βεντάλιας σχέδιο 60° που είναι δύο μέτρα υψηλό και 50 μέτρα ευρύ σε μια σειρά 50 μέτρων. Αυτά τα τεμάχια είναι συγκρατημένα αποτελεσματικά μέχρι μια σειρά 100 μέτρων και μπορούν να ταξιδεψουν μέχρι 250 μέτρα προς τα εμπρός του όπλου. Η βέλτιστη αποτελεσματική σειρά (η σειρά στην οποία η βέλτιστη ισορροπία επιτυγχάνεται μεταξύ lethality και της κάλυψης περιοχής) είναι 50 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου