Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Mini UZI

Mini UZI


Το Mini UZI δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ελαφρύτερη και ανθεκτικότερη μορφή του οπλοπολυβόλου UZI που κυκλοφόρησε το 1980. Πέρα από την ευκολία στην μεταφορά, το Mini UZI έχει άλλο ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το UZI: Έχει την δυνατότητα γρηγορότερης πυροδότησης σφαιρών, αφου σε ένα λεπτό μπορεί να πυροδοτήσει μέχρι και 950 σφαίρες, ενώ το UZI μόλις 600.
Το Mini UZI προέκυψε την απαίτηση του Ισραηλινού στρατού ενός αξιόπιστου όπλου. Το αποτέλεσμα ήταν μια μικρότερη έκδοση ενός ήδη γνωστού, επιτυχημένου και έυκολα αναγνωρίσιμου όπλου, του UZI. Το μικρό μέγεθος του και ο σχεδιασμός του το καθιστά εύκολο στην χρήση, ενώ παρά το γεγονός ότι είναι οπλοπολυβόλο, μοιάζει εξωτερικά ως ένα βαθμό με πιστόλι.
Το Mini UZI είναι ελαφρώς μικρότερο σε μήκος από το UZI, και λίγο μεγαλύτερο από το Micro UZI, το οποίο κυκλοφόρησε το 1986. Είναι πλήρως αυτόματο, αλλά στην αμερικανική αγορά έκανε την εμφάνισή του μια ημι-αυτόματη έκδοσή του.
Το Mini UZI έχει πολλές ομοιότητες με τα υπόλοιπα όπλα της σειράς. Διαθέτουν κάννη μήκους 260 χιλιοστών και παρόμοια λαβή που δέχεται τους ίδιους γεμιστήρες που χρησιμοποιούν όπλα τα UZI, ενώ χρησιμοποιούν τις σφαίρες 9×19mm Parabellum. Επιπλέον, έχει κοντάκι με την δυνατότητα αναδίπλωσης. Χρησιμοποιησεί αποσώμενους γεμιστήρες σε ποικίλη μεγέθη με χωρητικότητα από 20 μέχρι και 32 σφαίρες.
Η παραγωγή του Mini UZI ξεκίνησε από την ισραηλινή στρατιωτική βιομηχανία που ονομάζεται Ramat Ha Sharon, ενώ έχει ανακαλυφθεί ότι πολλά τέτοια όπλα παράχθηκαν παράνομα στην Κροατία.






Είδος σφαίρας: 9×19mm ParabellumΧωρητικότητα γεμιστήρα: 20,25,32
Ταχύτητα σφαίρας: 350m/sΜήκος όπλου: 600mm/360mm
Σφαίρες ανά λεπτό: 950rds/minΜήκος κάννης: 250mm
Ωφέλιμη εμβέλεια: 100mΚαθαρό βάρος: 2.7kg






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου