Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

"Trejo" το Μικρότερο Αυτόματο Πιστόλι που Έγινε Ποτέ!!



 http://amintika.blogspot.gr/2014/01/trejo.html


Trejo


Όταν μιλάμε για πλήρως αυτόματα πιστόλια το μυαλό των περισσότερων πάει στο Glock 18, το Micro UZI και το Beretta 93R το οποίο διαθέτει ριπές των τριών φυσιγγίων. Αυτό που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι υπάρχει ένα ακόμα αυτόματο πιστόλι το οποίο είναι και το μικρότερο σε όλο το κόσμο.

Το πιστόλι Trejo είναι το μικρότερο πλήρως αυτόματο όπλο που έγινε ποτέ. Δεν είναι γνωστό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν αρκετά επιτυχή όμως στο Μεξικό, με πάνω από 16.000 αντίτυπα που κατασκευάστηκαν από την Armas Trejo SA μεταξύ 1952 και 1972. Το λογότυπο του μήλου από την μια πλευρά του κλείστρου είναι μια αναφορά για την πόλη Zacatlan de las manzanas (Zacatlan των μήλων, κοντά στο Puebla), η οποία είναι διάσημη για τα μήλα και το μηλόξυδο.



Το πιστόλι Trejo λειτουργεί με βραχεία οπισθοδρόμηση, είναι σχεδιασμένο να πυροβολεί με ριπές και όχι πλήρως αυτόματα, λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας γεμιστήρα. Εκείνη την εποχή, όταν εισήχθη στην αγορά του Μεξικού, δεν υπήρχαν νόμοι ενάντια στα πλήρως αυτόματα όπλα με μικρά διαμετρήματα, όπως το .22 Long Rifle.

Το 1950, ο Gabriel Trejo, ένας σιδεράς στο επάγγελμα, δημιούργησε την εταιρεία , λέγοντας «θέλω να κάνω κάτι έξω από τα συνηθισμένα».

Οι πλήρως αυτόματες εκδόσεις του Modelo-1 χαρακτηρίζονται Tipo-Rafaga (με επιλογή πυρός) και έχουν ένα μικρό μοχλό που σημειώνεται με ένα "R" για το Rafaga (ριπές). Από την άποψη της λειτουργίας του, είναι κοντά πανομοιότυπο με το M1911.

Το ποσοστό της ταχυβολίας είναι πολύ υψηλό, και κυμαίνεται από 1300-1400 φυσίγγια ανά λεπτό, ανάλογα με το είδος των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται (υψηλότερης ταχύτητας φυσίγγια κάνουν για ένα υψηλότερο ποσοστό της ταχυβολίας). Οι ριπές μπορεί να είναι από τρία έως οκτώ φυσίγγια, το τελευταίο των οποίων θα αδειάσει ολόκληρο το γεμιστήρα σε 0,4 δευτερόλεπτα. Το σχέδιο πάσχει από προβλήματα αξιοπιστίας με το .22 LR περιφερειακής πυροδότησης φυσίγγιο.

Με ένα προσωπικό το οποίο αποτελούσαν μέλη της οικογένειας και φίλοι, υπήρχε μια σταθερή παραγωγή περίπου 75 πιστολιών την εβδομάδα.Ο Εθνικό Νόμος των Πυροβόλων Όπλων του 1934 μείωσε τις εισαγωγές του πιστολιού Trejo στις ΗΠΑ, επειδή ο φόρος των 200 δολαρίων που επιβάλλεται ήταν πολύ περισσότερος από την αρχική τιμή του πιστολιού Trejo. Ο νόμος περί ελέγχου των όπλων του 1968 έληξε την εισαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες και, τέλος, η κυβέρνηση του Μεξικού έκλεισε την εγχώρια παραγωγή των πυροβόλων όπλων για την ιδιωτική αγορά. Το Trejo έγινε επίσης σε ημιαυτόματες εκδόσεις: το Modelo 2, ένα μοντέλο με μακρύτερη κάννη και μια διευρυμένη γεμιστήρα με χωρητικότητα από 11 φυσίγγια, και το Modelo 3 σε .32 ACP και .380 ACP. Μια παραλλαγή χρησιμοποιούσε μια γεμιστήρα υψηλής χωρητικότητας που κατασκευάστηκε για τον μεξικανικό στρατό με θαλάμη για το διαμέτρημα των 9mm και χωρητικότητα 40 φυσίγγια. Αυτή η παραλλαγή ονομάζεται το μοντέλο - Model 2 "Especial" (special) και παρείχε τη δυνατότητα ημιαυτόματης βολής, ριπές ή πλήρως αυτόματη βολή.

Το 1970 το εργοστάσιο που παρήγαγε το πιστόλι Trejo, μαζί με άλλα τρία που παρήγαγαν και άλλα όπλα, έκλεισαν με Προεδρικό Διάταγμα, ως αποτέλεσμα των κοινωνικών προβλημάτων που συνέβαιναν στο Μεξικό κατά τη χρονική στιγμή (γνωστό  σήμερα ως ο Βρώμικος Πόλεμος).




ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος: αυτόματο πιστόλι
Τόπος καταγωγής: Μεξικό
Σχεδιαστής: Gabriel Trejo
Σχεδιασμένο: από το 1950
Κατασκευαστής: Armas Trejo, S.A.
Παραλλαγές: Model 1, Model 2, Model 3
Μήκος κάννης: 3,15 ίντσες
Διαμέτρημα: .22 LR, .32 ACP, .380 ACP
Λειτουργία: βραχείας οπισθοδρόμησης
Ταχυβολία: 1300-1400 σφαίρες ανά λεπτό
Χωρητικότητα γεμιστήρα: 8, 10, 11 φυσίγγια, ανάλογα με το διαμέτρημα
Σκοπευτικά: μεταλλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου